Saker till hunden du bör ha hemma

Som hundägare kommer du behöva köpa en del tillbehör och utrustning. Men vad behöver du egentligen? Det finns ett antal saker som är ett måste för att du ska kunna ta hand om din hund på rätt sätt. Men det finns även ett antal saker som kan vara bra att ha, men som inte är nödvändiga. Här får du lite tips om vilka tillbehör du rekommenderas köpa till din hund.

Sele, halsband, koppel

Ett hundhalsband eller sele och ett koppel är någonting du rekommenderas köpa samtidigt som du bestämmer dig för att köpa hund, eller åtminstone innan hunden kommer hem. Men ska du välja ett hundhalsband eller en sele för promenaderna? Detta är någonting alla hundägare måste välja själva. Det finns både fördelar och nackdelar med att välja båda alternativen.

Skulle du vara osäker på vilket alternativ som kommer fungera bäst kan du köpa både ett hundhalsband och en sele för att sedan testa vilket som känns bäst.

Skålar och mat

Andra saker du bör köpa innan din hund kommer hem är vattenskålar och matskålar. Det rekommenderas att du väljer skålar som håller bra och som är lätta att diska.

Du måste även köpa mat. Det finns väldigt många olika märken av hundmat, vilket kan göra det svårt att veta vilken sort du ska köpa. Ett tips är att välja samma mat som hundvalpen ätit hos uppfödaren. Köper du en äldre hund kan du även ge den samma mat som tidigare, fråga bara den förra ägaren om vilken mat hunden är van att äta. En annan sak som du kan köpa lite av är hundgodis, vilket vanligtvis används som belöning i samband med hundträning. Men det kan även vara en del av lek med din hund.

En hundbädd

En hundbädd är bra att köpa innan din hund får komma hem. Den behöver en skön plats att sova eller vila på. Tänk dock på att välja en hundbädd som är enkel att torka av eller tvätta om du köper en valp. Det händer nämligen att valpen har en olycka, och de gillar även att tugga en hel del på saker. Så välj en hundbädd som är lättvättad och hållbar.

Leksaker

När du köper en valp kommer den till en början att hålla sig upptagen med att undersöka sin nya miljö. Den tuggar gärna på saker, vilket kan förstöra möbler, skor och så vidare. Ett tips är då att distrahera hunden med olika leksaker. Försök få den att fokusera på den istället för dina ägodelar. Men leksaker kan även vara bra att ha när du leker med din hund. Detta gäller inte endast valpar, även vuxna hundar kan ha väldigt roligt med ett antal leksaker. Det kan vara både mjukisdjur eller aktiveringsleksaker.

Redskap för klor och päls

Sist men inte minst kan det vara bra om du köper några redskap som hjälper dig ta hand om din hunds klor samt päls. Det kan vara en klotång, hundschampo och några borstar. Det är bäst om du vänjer din hund med dessa saker redan när den är liten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone