Gör din hund redo för sommaren

Äntligen kommer de varmare årstiderna och både hundägare och hundarna själva glädjer sig. Hundarna för att varma årstider brukar betyda mer tid utomhus, längre promenader, strandbesök och att matte eller husse kanske är lediga lite mer. Trots all glädje som sommaren för med sig, kan det vara smart att förbereda sin fyrfota vän innan det blir för varmt. Utöver den extra värmen finns det även lite mindre trevliga djur som kan ställa till det för våra hundar. Förbered er noga, så har ni fler tillfällen att njuta och koppla av.

Fästingar och värme

Eftersom även hundar kan få borrelia är det mycket viktigt att man hela tiden ser upp så att det inte finns några fästingar på hunden, men det går faktiskt att förebygga fästingbett till en viss del. Fästingmedel, fästinghalsband och att borsta av hunden innan ni går in efter en promenad kan vara en bra idé. Tänk på att det är viktigt att hunden får dricka mycket vatten under varma dagar. Helst av allt ska den ha obegränsad tillgång till vatten och på promenader är det bra om ni regelbundet stannar och låter hunden dricka. Vid varma dagar ska man aldrig ha sin hund i en bil. Att lämna sin hund i en het bil kan orsaka stor skada på hunden och i värsta fall förlorar man sin kamrat.

Extra vatten och sommarpäls

Om du har en hund som har lång eller tjock päls kan det vara en god idé att ge den en sommarklippning. Många hundar tycker att det blir för varmt och det kan vara skönt att ha lite kortare och luftigare päls. Tänk på att hundar både blir törstigare och tröttare av värmen, precis som vi människor blir. Har ni en uteplats kan det vara en god idé att skapa ett litet avkopplingsutrymme för hunden. Varför inte passa på och skapa ett för hela familjen? I ett uterum kan ni t.ex. sätta in sängar som rymmer alla familjemedlemmar, inklusive hunden. Sätt gärna dit ett mysigt bord för sommarfika, vattenskålar till hunden och dekorativa föremål för att göra det trivsamt för alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone