Ta med hunden på semestern

Man och husvagn

I Sverige har vi en lång tradition av att semestra med husvagn. Dock är det inte alltid kombinerbart med en alltför liten personbil. Det blir även omöjligt om man

Hund i bil

saknar dragkrok. Som tur är finns lösningen i form av privat leasing där man med enkla medel kan få en bil som gör semestern möjlig. Hundar är välkomna på de flesta campingplatser i Sverige. Det finns även särskilda campingplatser som till och med har en hundinriktning. På Öland finns en camping som tillhandahåller en bana med agilityhinder för hundägaren. Som hundägare bör man inte lämna sin hund ensam på campingplatsen. I regel finns det även trivselregler som att man bör plocka upp hundens bajs och slänga det i en avsedd soptunna.

Det är också viktigt att man inte stör andra campinggäster med hundskall. För att se till att hunden inte rymmer ifrån campingplatsen kan man köpa en krok som man förankrar i marken med en skruv. Det är så mycket som fyra av fem tar med sig hunden på semestern och det blir mer och mer vanligt att hotell och campingplatser har särskilda erbjudanden till hundägaren. Att följa med familjen på semestern brukar i de flesta fall fungera väldigt bra. Om man har en hund som har lätt att vakta genom skall kan man be om att få en campingstuga i utkanten av området. Det finns portabla vattenskålar i handeln som passar väldigt väl på semestern. Om vädret är varmt är det viktigt att din hund dricker. Det är ofta koppeltvång under campingens inhägnade område, något som är viktigt att ta hänsyn till. Den som semestrar på hotell har numera flera kedjor att välja mellan. Några av dem erbjuder en egen hundsäng till hunden och till och med ett eget hundben. Om hunden själv får välja vill den nog helst följa med sin familj på semestern istället för att få vänta på ett hundpensionat.

Två stugor i naturen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone