Att anlita en hundvakt

Hunden sägs ofta vara människans bästa vän och det är allt fler som faktiskt skaffar hund. Men ibland kan det vara så att man under en tid inte kan ta hand om hunden. Man kan arbeta långa dagar eller så ska man åka bort till en plats dit hunden inte kan följa med. Då kan ett alternativ vara att anlita en hundvakt.

Hitta en hundvakt

Det finns flera ställen att finna hundvakter på. Online kan man söka efter hundvakter i Stockholm och få upp flera passande träffar. Många ungdomar arbetar som hundvakter för att få in lite extra pengar men det finns också vuxna som tycker om att passa hundar då och då. Det går också att skriva annonser i tidningar, eller att sätta upp anslag i till exempel matbutiker för att finna en hundvakt.

Vad bör hundvakten veta?

Som hundägare är det klokt att berätta för hundvakten om hunden har några särskilda egenheter. Hundvakten måste också få veta hur mycket foder hunden ska ha, om det är något den inte får äta och vad som ska göras om något händer hunden. Ska man resa bort är det också bra om hundvakten har ett telefonnummer som hundägaren kan nås på. Äter hunden några mediciner måste hundvakten självklart också ha koll på hur de ska ges.

Vad kostar det att anlita en hundvakt?

Hur mycket det kostar att anlita en hundvakt kan variera. Ofta blir det dyrare att anlita en hundvakt som ska arbeta både dag och natt under flera dagar, än att anlita en hundvakt som bara arbetar ett par timmar varje dag. Det kan också bli dyrare att anlita hundvakten om man bor långt utanför staden, eller om hunden är lite svårare att sköta. Man får i regel räkna med att i alla fall betala ett par hundra kronor om dagen för en hundvakt.

Vad ska hundvakten göra?

Exakt vad hundvakten ska göra när den anlitas är något man måste komma överens om. Vissa hundvakter anlitas bara för att rasta hunden en enstaka gång, andra ska också fodra hunden, leka med den och träna den. Det är viktigt att man som hundägare är tydlig med hundvaktens uppgifter och det skadar inte att skriva en checklista som hundvakten kan följa.

Är det något särskilt hundvakten ska ha ansvar för, till exempel hämtning av post, vattning av blommor eller liknande kan det också vara klokt att skriva upp det. Glöm inte att du som hundägare också har ett visst ansvar för att se till att din hund är lämplig att lämna med en hundvakt. Om den har svårt att lita på andra kanske någon i familjen bör ta hand om hunden i stället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone