Jack Russell och dess instinkter

Jack Russel i skogen

Jack Russell är en förtjusande charmig hund, men dess egenskaper passar kanske inte alla ägare. Personlighetsdragen varierar självklart mellan olika individer, men generellt kan man säga att rasen har en stark jaktinstinkt. Den hundägare som bara vill ha en gosig sällskapshund som ligger i soffan gör nog klokast i att välja en annan ras. Det kan självklart fungera att ha en Jack Russell även om man inte jagar med den, men då måste man se till att har möjlighet att vara fysiskt aktiv och att den får mängder av mental och intellektuell stimulans. Eftersök, agility och spår kan vara bra utmaningar och lämpliga sysselsättningar. En Jack Russell kan även fungera utmärkt som stallhund, eftersom den är skicklig på att jaga gnagare och andra smådjur.

Jack Russel och agility

Jack Russell i gräset

En Jack Russell-terrier kräver som sagt mycket fysisk och mental stimulans, och agility är en perfekt aktivitet för denna pigga och alerta ras. Sporten kräver egentligen inte så mycket utrustning. Ni kan till exempel träna i skogen eller på en lekplats som är avsedd för barn. Men det är faktiskt riktigt kul att bygga en egen agilitybana! På Kampanjjakt hittar du saker till ditt husdjur- perfekt när du är på jakt efter hinder och tunnlar till ditt hemmabygge. Du kan också använda dig av sådant du råkar ha hemma som spillvirke eller en gammal rockring. Av rundstav kan du kanske göra en rolig slalombana. Endast fantasin sätter gränser. Lycka till!

Hundar i skolan

Hundar kan fungera som naturliga terapeuter i skolan. De lyssnar kravlöst, de visar empati och de kan avläsa människors signaler. Hundar dömer inte utan är positiva och kärleksfulla. Barn med lässvårigheter kan få hjälp av specialutbildade så kallade läshundar och man har sett att motivationen bland elever ökar med hundar i undervisningen. Hundar kan även användas för elever som har svårt att komma till skolan i tid och då kan hundarna hämta dem på morgonen och ta med dem till skolan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone