Jack Russel – familjehunden

En Jack Russel är kanske inte den första hund man tanker på när man hör ordet “familjehund”, men faktum är att i rätt familj så kan en Jack Russel bli en perfekt matchning. En Jack Russel kräver mycket men ger också mycket tillbaka. Generellt är Jack Russel en väldigt rolig hund att ha: den är mycket aktiv och livlig och gillar ofta att ställa till med bus och roliga upptåg. Rasen har sitt ursprung i England där kyrkoherden John (kallad Jack) Russel utifrån en vanlig terrier avlade fram en ras som både kunde fungera som grythund, men också kunde klara av att följa en ryttare till häst för att på så sätt vara mer behjälplig vid jakt.

En Jack Russel har en stark jaktinstinkt och kräver mycket tålamod och träning, men lägger dog with leather leash waiting to go walkiesdu ner den tiden så får du väldigt mycket tillbaka! Få hundar är så kärleksfulla som en Jack Russel och det går också att lära den många olika tricks och konster. Tack vare detta är det också en bra hund att ha om du vill ägna dig åt någon form av hundsport som till exempel agility, lydnad eller flyball.

Jack Russel-hundar är generellt friska och lättskötta när de väl har gått igenom en ordentlig grundträning. Du kommer ha mycket glädje av en sån här hund, och den kommer verkligen leva upp till epitetet ”människans bästa vän”. Särskilt bra passar den dig som själv gillar att vara fysiskt aktiv då denna hundras är mycket rörlig och till synes outtröttlig.

En Jack Russel passar bra att ha både om du bor i lägenhet eller i hus, men tänk på att den inte är särskilt lämpad att lämnas ensam några längre stunder. Om det sistnämnda är vad som gäller för dig kan vi rekommendera bygge av en hundkoja. Antingen i form av en gammal hederlig Friggebod, eller så bygger du ett större Attefallshus, då kanske du dessutom kan få plats med ett lekutrymme åt barnen eller förrådsplats i samma byggnad. Oavsett vilket så kan du vara säker på att din Jack Russel kommer vakta huset troget, då det är en av hundens starkaste instinkter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone